Fyn og øerne

Film og filmsekvenser fra fynske byer, der giver et interessant tidsbillede af, hvordan bylivet formede sig i første halvdel af det 20. århundrede. Filmene er primært fra perioden 1910-1960 og er stillet til rådighed af Filmcentralen og Det Danske Filminstitut. Film og filmklip stammer fra streamingsitet 'Danmark på Film', hvor du finder flere film fra danske byer.

Assens

Assens, 1926. Optagelse fra Assens med bl.a. Rutebilstationen i Købmandsgårdens baggård, Brydes Gaard, Ægpakkeriet, Den Gamle Købmandsgård og Willemoesgården. DK/Dokumentarfilm. Stumfilm.

Kerteminde

Kerteminde, 1944. Dokumentaristiske optagelser af bådebyggere på havnen i Kerteminde. Den sjællandske maler Johannes Kragh (1870-1946) arbejder på et billede at skibsskroget. Stumfilm.

Odense

Odense, 1936. Optagelser fra en flyvetur med en propelmaskine over Odinstårnet ved Odense. Tårnet var 177 meter højt og lå på Bolbro Bakke i Odense. I sin levetid var det Europas næsthøjeste tårn. Stumfilm.

Bogense

Bogense, 1955. Optagelser fra Bogense med bl.a. Bogense Brandvæsen, festlighederne ved Bogenses 650 års jubilæum, Grindløse og dens indbyggere og vejarbejde. Filmdatabasen. Stumfilm.

Marstal

Marstal, 1936. Hverdagslivet og særlige festlige begivenheder og sammenkomster, som de udfolder sig i og omkring Marstal på Ærø. Se bl.a. Eriks Hale, havnen, Skt. Hans-bål, kapsejlads og badehusene. Stumfilm.

Rudkøbing

Rudkøbing, 1937. Gennem indsejlingen til Rudkøbing og et vue over byens tage fra kirketårnet præsenteres jubilæumsbyen. Der lægges blomster på statuen af H. C. Ørsted. Stumfilm.