Interview: historiker og medforfatter Jørgen Mikkelsen

Dansk Center for Byhistorie udgiver til juni et ambitiøst synteseværk om Danmarks byer 1550-1850. I den forbindelse har vi interviewet vores tre forfattere. Dette interview er det andet i rækken. Mød: historiker Jørgen Mikkelsen.

Jørgen bidrager med intet mindre end seks kapitler til centerets kommende udgivelse "Danmarks byer i renæssance og enevælde".  Læs hele interviewet her. 

Jørgen Mikkelsen, (født 1959), cand.mag. og ph.d. ved Københavns Universitet, har været forsker/seniorforsker ved Statens Arkiver/Rigsarkivet siden 1997. Mikkelsen forsker primært i byhistorie før 1850, hvilket han har mangeårig erfaring med. Igennem sin karriere har han bidraget til adskillige synteseværker, antologier og festskrifter, og han kan nu tilføje endnu et i rækken.

Udover sin forskning på Rigsarkivet har Mikkelsen været engageret i flere historiske selskaber. Han har været bla. bestyrelsesmedlem i Kildeskriftselskabet, i redaktionen for 1066 Tidsskrift for Historie og været bestyrelsesmedlem hos Dansk Center for Byhistorie siden 2005.

Oops, an error occurred! Code: 20240328230905dc8add41