DCB udgiver ambitiøst synteseværk: Interview m. historiker Jakob Ørnbjerg
Dansk Center for Byhistorie udgiver til juni et ambitiøst synteseværk om Danmarks byer i renæssance og enevælde. I den forbindelse har vi interviewet vores forfattere. Det første i rækken er med historiker Jakob Ørnbjerg. Læs med her!
Ørnbjerg bidrager med tre kapitler til centerets kommende udgivelse ”Danmarks byer i renæssance og middelalder”. Læs interviewet med ham her.
Jakob Ørnbjerg (f. 1976) ph.d., kulturhistoriker og underviser ved Læreruddannelsen i Aalborg. Hans primære forskningsinteresser er dansk by- og kulturhistorie i 1600-1700-tallet og ofte med særligt fokus på Aalborg og Nordjylland. Interessen udspringer ikke mindst af det faktum, at det bevarede skriftlige kildemateriale fra disse århundreder gør det muligt at komme ganske tæt på fortidens mennesker, miljøer, begivenheder, sanse- og synsindtryk.
Ørnbjerg har blandt andet skrevet ”Det vilde sildeboom 1703” i serien 100 Danmarkshistorier (2022) og ”Bykongernes fald? Magistraten i Aalborg 1619-1682” i Knut Dørum (red): ”Hvem styrte byerne? Nordisk byhistorie 1500-1800 (2022)”