Sydjylland

Aabenraa

Aabenraa, 1920. I forbindelse med genforeningsfestlighederne i Sønderjylland kører Kong Christian X og Dronning Alexandrine gennem Aabenraa. De deltager også i et arrangement på Folkehjem. Stumfilm.

Fredericia

Fredericia, 1941. Det store købestævne i Fredericia, som afholdes hvert år i udstillingsbygninger på voldanlægget. Der er bland andet møbler, kunstindustri og modeopvisning. Stumfilm.

Ribe

Ribe, 1948. Byen set fra domkirkens tårs og optagelser fra de omkringliggende gader. Filmen er optaget 25. maj i forbindelse med fejringen af 1000-året for oprettelsen af bispestolene i Aarhus, Ribe og Slesvig. Speak.

Vejle

Vejle, 1917. Optagelser af naturen uden for Vejle by ved vintertid. Snelandskab omkring Grejs Å, Holms Mølle med vandmølle. Kørsel med slæde og hestetrukken kane. Flere vandmøller i funktion. Stumfilm.

Augustenborg

Augustenborg 1941. Man har fundet landets ældste slægtsgårde, hvoraf de fleste ligger i Sønderjylland, navnlig på Als. Der afholdes en slægtsgårdsfest på Danebod Højskole i Augustenborg. Speak.

Haderslev

Haderslev, 1951. Haderslev Domkirke genindvies. Kongeparret besøger for første gang byen og bydes velkommen af biskop Noack og domprovst Flensmark. Præsteprocession gennem byen. Speak.

Sønderborg

Sønderborg, 1930. Optagelser fra byen i forbindelse med indvielsen af Kong Christian X.s bro. Se bl.a. Sønderborg Slot og de gamle kanoner. Filmen indeholder også optagelser fra Dybbøl. Stumfilm.